Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Arányos fej

2011.07.09

Ezen a rajzon elölnézetből szemléljük meg a fej részeit. Szélessége 2/3-át teszi ki a hosszának. A legtöbb embernek nehezére esik elhinni, hogy a szemek a fej magasságának felénél találhatóak: a fej csúcsa, és a szemek közti távolság közel akkora, mint a szemek, és az állkapocs közti út hossza. Alapjában véve legtöbbször csupán az arcot tekintjük meg, és figyelmen kívül hagyjuk a fej többi részét, amelyet a haj eltakar.

img_3529.jpg

 A következő rajzon profilból láthatjuk a férfi fejét. Ha megnézzük a rácsvonalakat, azt fedezhetjük föl, hogy a fej olyan magas, mint amilyen széles. Az egyetlen testrész, ami kilóg a rácsból, az orr, amely személyenként különböző formájú-, és nagyságú lehet.

További jellemzőket is észrevehetünk: az orr hossza közel felét teszi ki a szemek, és az állkapocs közti távolságnak. Elölről nézve olyan hosszúnak tűnik a szemek közti távolság, mint maga a szem szélessége.

 

img_3530.jpg

 

A száj közelebb fekszik az orrhoz, mint az állhoz- az orrhegy, és a száj közti távolság nem lehet túl nagy. Oldalról nézve a középvonal mögött helyezkedik el a fül, amely két részre osztja a fejet. A fül felső vége olyan magasságban található, mint a szemöldök, a fülcimpa pedig az orrhegy vonalában van. Ha egy függőleges vonalat képzelünk el a homlok, és az áll között, a legtöbb fiatalabb embernél az ajkak azon- túl helyezkednek el. Az idősebb embereknél már nem jellemző az előbbi állítás.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Cursor

Cool Blue Outer Glow Pointer


Statisztika

Online: 1
Összes: 148197
Hónap: 1434
Nap: 40