Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az arc megvilágítása

2011.07.08

 

A fiatal hölgy arcánál láthatjuk a fény által képzett megvilágítás általános, megszokott jellegét. Bal oldalt világosabbá tette a lány arcát. Ezzel a klasszikus portré-megvilágítással tudjuk jól meghatározni az adott egyén jellemvonásait, és gyengéden érzékeltetni vonalait. Az eredmény szemmel látható.

 

img_3522.jpg

 

A második ábránál azt vehetjük észre, hogy mi történik, ha a világítás iránya megfordul. Az alulról érkező fény kissé gonosszá, vagy ijesztővé teheti az adott személy külsejét. A világítás kiemeli az arccsontokat, az orr vonala, és az orrlyukak sötét árnyalatot kapnak, a hajválaszték szintén árnyékba borul, és az arc alsó része rikítóan fénylik. Félelmetes hatást kelt, mivel eltér a megszokott megjelenéstől.

 

img_3524.jpg

 

A következő két kép a természetes napon való megvilágítás, és a mesterséges fény közötti különbséget mutatja be.

 

Ezt a természetes fényhatást a napsütés kelti, amelynek sugarai szétszóródnak, és egyenletesen oszlanak meg, ezáltal az arc minden területe ugyanúgy lesz megvilágítva.

 

 img_3525.jpg

 

A következő rajzon azt szemlélhetjük meg, milyen módon jelentkezik a mesterséges forrásból származó fény. Az arc egyik fele rendkívül erősen van megvilágítva, míg a másik oldalon csupán néhány fényvisszaverődést láthatunk, amelyek más tárgyak fényjátékából keletkeztek az arcon. A sötét háttér intenzívebb hatást kölcsönöz a fejnek.

 

img_3526.jpg

 

E négy képen láthattuk, hogy a fényeket, mint minden más tényezőt is manipulálhatunk rajzolás közben.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Cursor

Cool Blue Outer Glow Pointer


Statisztika

Online: 1
Összes: 164706
Hónap: 1304
Nap: 60